Новозеландска виза од Катар

Новозеландска виза за државјани на Катар

Новозеландска виза од Катар
Ажурирано на May 04, 2024 | Онлајн Нов Зеланд виза

Новозеландска виза од Катар

Подобност за еТА на Нов Зеланд

  • Катарските граѓани можат аплицирајте за NZeTA
  • Катар беше лансирана членка на програмата NZ eTA
  • Катарските граѓани уживаат во брзиот влез со помош на програмата NZ eTA

Други Нов Зеланд eTA барања

  • Пасош издаден од Катар кој важи уште 3 месеци по заминувањето од Нов Зеланд
  • NZ eTA важи за пристигнување со авион и крстаречки брод
  • НZ еТА е за кратки туристички, деловни, транзитни посети
  • Мора да имате над 18 години за да аплицирате за Н N еТА во спротивно, потребен е родител / старател

Кои се барањата за Новозеландска виза од Катар?

За посета е потребна ЕТА од Нов Зеланд за Катарски граѓани до 90 дена.

Имателите на катарски пасоши можат да влезат во Нов Зеланд на Нов Зеланд за електронско патување (NZeTA) во период од 90 дена без да добијат традиционална или редовна виза за Нов Зеланд од Катар, според програма за откажување од виза што започна во 2019 година. Од јули 2019 година, граѓаните на Катар бараат eTA за Нов Зеланд.

Новозеландската виза од Катар не е опционална, туку е задолжителен услов за сите граѓани на Катар кои патуваат во земјата за краток престој. Пред да отпатува за Нов Зеланд, патникот треба да осигури дека валидноста на пасошот е најмалку три месеци од очекуваниот датум на поаѓање.

Само австралиски граѓанин се ослободени, дури и постојаните жители на Австралија се бара да добијат електронско одобрение за патување во Нов Зеланд (NZeTA).

 

Како можам да аплицирам за визата ЕТА Нов Зеланд од Катар?

Визата ЕТА Нов Зеланд за граѓаните на Катар се состои онлајн формулар што може да се заврши за помалку од пет (5) минути. Од вас се бара и да прикачите неодамнешна фотографија со лице. Потребно е апликантите да внесат лични податоци, нивните податоци за контакт, како е-пошта и адреса и информации на страницата за нивниот пасош. Апликантот мора да биде во добра здравствена состојба и не треба да има криминална историја. Можете да добиете повеќе информации на Водич за формулар за апликација еТА од Нов Зеланд.

Откако граѓаните на Катар ги плаќаат електронските такси за електронски туристички орган за Нов Зеланд (NZETA), започнува нивната обработка на апликација ЕТА. НЗ ЕТА се доставува до граѓаните на Катар преку е -пошта. Во многу ретки околности, доколку е потребна дополнителна документација, апликантот ќе биде контактиран пред одобрување на Новозеландската електронска агенција за патување (NZeTA) за граѓаните на Катар.

New Zealand Electronic Travel Authority (NZeTA) requirements for Qatari citizens

The New Zealand eTA requiremnts from citizens of Qatar are minimal and simple. Following are essential:

  • Valid Qatari Пасош - To enter New Zealand, Qatari citizens will require a valid Пасош. Осигурете се дека вашиот пасош е валиден најмалку 3 месеци по датумот на поаѓање од Нов Зеланд.
  • Онлајн начин на плаќање - Апликантите исто така ќе бара валидна кредитна или дебитна картичка да плати на Новозеландската електронска управа за патување (NZeTA). Надоместокот за електронскиот пат за патувања во Нов Зеланд (НЗЕТА) за граѓаните на Катар ги опфаќа ЕТА такса и IVL (Меѓународен леви за посетители) надомест.
  • Работна адреса за е-пошта - Qatari citizens are also потребно е да се обезбеди валидна адреса за е-пошта, за да ја добијат NZeTA во своето сандаче. Ваша одговорност ќе биде внимателно да ги проверите сите внесени податоци, за да нема проблеми со Новозеландскиот орган за електронско патување (NZeTA), во спротивно можеби ќе треба да аплицирате за друга NZ eTA.
  • Фотографија на лицето на апликантот - Последен услов е да имате а Неодамна направена јасна фотографија со лице во стил на пасош. Од вас се бара да ја поставите фотографијата на лицето како дел од процесот на аплицирање за еТА во Нов Зеланд. Ако не можете да прикачите поради некоја причина, можете служба за е-пошта вашата слика.
Австралиските постојани жители се ослободени од плаќање IVL (Меѓународен леви за посетители) надомест.
Катарските граѓани кои имаат пасош од дополнителна националност треба да се погрижат да аплицираат со истиот пасош со кој патуваат, бидејќи Новозеландската електронска управа за патување (NZeTA) ќе биде директно поврзана со пасошот што беше споменат во моментот на аплицирањето.

Колку долго граѓанинот на Катар може да остане во Новозеландската електронска агенција за патување (NZeTA)?

Датумот на заминување на катарскиот државјанин мора да биде во рок од 3 месеци од пристигнувањето. Дополнително, државјанин на Катар може да посети само 6 месеци во период од 12 месеци на NZ eTA.

Колку долго државјанин на Катар може да остане во Нов Зеланд на Новозеландската електронска агенција за патување (NZeTA)?

Qatari passport holders are required to obtain a New Zealand Electronic Travel Authority (NZeTA) even for a short duration of 1 day up to 90 days. If the Qatari citizens intend to stay for a longer duration, then they should apply for a relevant Visa depending on their circumstances.

Патувајте во Нов Зеланд од Катар

По добивањето на Новозеландската виза за граѓаните на Катар, патниците ќе можат да приложат електронска или хартиена копија за да ја претстават на границата и имиграцијата на Нов Зеланд.

Дали граѓаните на Катар можат да влезат повеќе пати на Нов Зеланд за електронско патување овластување (NZeTA)?

New Zealand Visa for Qatari citizens is valid for multiple entries during the period of its validity. Qatari citizens can enter multiple times during the two year validity of the NZ eTA.

Кои активисти не се дозволени за граѓаните на Катар на Нов Зеланд ЕТА?

Нов Зеланд eTA е многу полесно да се примени во споредба со Виза за посетители на Нов Зеланд. Процесот може да се заврши целосно онлајн за неколку минути. Нов Зеланд eTA може да се користи за посети до 90 дена за туризам, транзит и службени патувања.

Некои од активностите кои не се опфатени со Нов Зеланд се наведени подолу, во кој случај наместо тоа треба да аплицирате за Нов Зеланд виза.

  • Посета на Нов Зеланд за медицински третман
  • Работа - имате намера да се приклучите на пазарот на труд во Нов Зеланд
  • студија
  • Престој - сакате да станете жител на Нов Зеланд
  • Долгорочен престој повеќе од 3 месеци.

Најчесто поставувани прашања

As a traveler to New Zealand I have the NZeTA, can I use it to visit Cook Islands or Niue

Travelers with the NZeTA cannot visit the Cook Islands or Niue, traveling to these islands you will require a different permit and have to follow their travel rules.

As a permanent resident of a visa-waiver country, will I be able to get the NZeTA?

All the travelers who are permanent residents of a земја со укинување на визите will be able to get the NZeTA, but should have a valid passport.

With the NZeTA, am I allowed to go for educational trips like seminars or conferences?

Со НЗЕТА you can be a part of educational trips like seminars or conferences, but you cannot opt for short term study programmes, no matter how short the duration of the course is. Even for a short term study course, you will have to opt for a study visa.

Have to leave for New Zealand on an urgent basis, but havent the NZeTA yet. What to do?

In such cases, you have to visit the consulate office or reach out to the office of the Immigration New Zealand; they could give you some advice.

Want to work remotely in New Zealand, is it allowed with the NZeTA?

Со НЗЕТА you are not allowed to work even remotely in New Zealand, for work purposes you have to get a separate visa.

Кликнете овде за да добиете одговори на повеќе Најчесто поставувани прашања во врска со NZeTA

11 работи што треба да се направат и места на интерес за граѓаните на Катар

  • Прошетка по крајбрежната патека во Националниот парк Абел Тасман
  • Јадете втор појадок во Хобитон
  • Земете ја вашата Слушна пумпа со AJ Хакет, Квинстаун
  • Остров-хоп околу Заливот Хаураки
  • Пловење со авион во Квинстаун
  • Одете со скокање со падобран над езерото Таупо
  • Пробајте го Skyswing во Роторуа
  • Искачете се до глечерот Франц Јозеф
  • Удрете во ЛГБТ бар на улицата Куба, Велингтон
  • Посетете ја клисурата Хокитика на западниот брег
  • Искачете се на Небесната кула за зачудувачки погледи во Окланд

Нема информации за амбасадата

 

Адреса

-
 

телефон

-
 

Факс

-
 

Аплицирајте за еТА на Нов Зеланд 72 часа пред вашиот лет.