Viza e Zelandës së Re

Përditësuar më Jan 18, 2024 | ETA e Zelandës së Re

Nuk ka asnjë arsye bindëse për të pritur në radhë të gjata në konsullatë për të marrë tuajin Viza e Zelandës së Re tani  Viza e Zelandës së Re është synuar ta bëjë atë të shpejtë dhe të thjeshtë duke thjesht mbushur formularin në internet, të paguajë tarifa përmes kartës dhe të marrë Autoritetin tuaj të Udhëtimit Elektronik Zelandën e Re ose NZETA.

La Viza e Zelandës së Re është synuar ta bëjë atë gjithnjë e më të thjeshtë dhe të drejtpërdrejtë duke thjesht mbushur atë Formulari i aplikimit për vizë të Zelandës së Re, mobilimi i pagesës me një nga metodat e shumta të pagesave dhe brenda disa orësh mund të merrni tuajin Viza e Zelandës së Re.

Visa zyrtare e Zelandës së Re

Ju mund të merrni një Visa për Zelandën e Re për vizitën tuaj në Zelandën e Re si një turist, vizitor ose në përgjithësi për ndonjë arsye tjetër, nga komoditeti i shtëpisë tuaj. Në mënyrë që të marrë një Zelanda e Re ETA  (Autoriteti i Udhëtimeve Elektronike të Zelandës së Re ose NZeTA). Zelanda e Re ka shumë lloje të vizave, nga të cilat më e thjeshtë është eTA e Zelandës së Re e cila merret me email nëse aplikoni këtu në Formularin zyrtar të aplikimit eTA të Zelandës së Re.

Nëse po mbërrini me anije lundrimi, atëherë mund të aplikoni për ETA të Zelandës së Re (Autoriteti Elektronik i Udhëtimit të Zelandës së Re ose NZeTA) pavarësisht nga kombësia juaj.

Viza e Zelandës së Re është një kërkesë e detyrueshme për të hyrë në Zelandën e Re sipas Qeveria e Zelandës së Re, ju mund të përfitoni nga Visa e Zelandës së Re për këtë   për qëndrime më pak se 6 muaj. Në fakt, ju aplikoni për të Viza Turistike e Zelandës së Re për qëndrim të shkurtër dhe shikim të pamjes. Qeveria e Zelandës së Re inkurajon tuaj për të Bëni kërkesë për Visa të Zelandës së Re në internet për qëllime Turistike.

Gjërat për t'u marrë parasysh para se të aplikoni Visa të Zelandës së Re ose NZETA

 • La Viza e Zelandës së Re do të jetë e vlefshme për qëllime turistike, tranziti dhe biznesi.
 • Ju duhet të prisni që të mund të qëndroni deri në 90 ditë Viza e Zelandës së Re (NZeTA), nëse doni ta tejkaloni këtë periudhë 90 ditore, atëherë aplikoni për një lloj tjetër të Vizave të Zelandës së Re për industrinë e udhëtimeve, vizitat, rastet, studimin dhe punën.
 • La Viza e Zelandës së Re nuk është e përshtatshme për banorët dhe banorët e Zelandës së Re ose Australi.
 • Banorët britanikë mund të mbajë Vizën e Zelandës së Re për Turistike ose Autoriteti i Udhëtimeve Elektronike në Zelandën e Re deri në një vit e gjysmë.
 • Do t'ju kërkohet të jepni konfirmimin që keni para të mjaftueshme për të ndihmuar veten në mënyrë monetare në Zelandën e Re me paraqitjen tuaj. Kjo zakonisht do të thotë 1000 dollarë në muaj qëndrim në Zelandën e Re dhe varet nga rrethanat tuaja.

Nga tetori 2019, do të kërkohet të keni një vizë elektronike para se të bëni një udhëtim në Zelandën e Re, në veçanti NZeTA. Ju lutemi lejoni tre ditë pune ose 72 orë për Viza e Zelandës së Re të lëshohet përpara datës normale të fluturimit ose lundrimit në Zelandën e Re. Qeveria e Zelandës së Re dhe Autoriteti i Imigracionit u kërkojnë udhëtarëve të fillojnë formularin e aplikimit për Zelandën e Re Visa (NZeTA) të paktën disa ditë, ose edhe një javë para datës së tyre të nisjes, pasi që disa aplikacione mund të marrin më shumë kohë për të gjykuar rezultatin e.

Kërkesat për vizë të Zelandës së Re

Vizitorë nga Heqja e vizave nga Zelanda e Re kombet tani kërkojnë një Visa të Zelandës së Re ose Autoritetin e Udhëtimeve Elektronike të Zelandës së Re (NZeTA) para se të shkojnë në Zelandën e Re. Nëse jeni duke udhëtuar përmes Zelandës së Re në destinacionin tuaj përfundimtar nga kombet që heqin vizat, ju gjithashtu do të kërkoni një Viza e Zelandës së Re ose Autoriteti i Udhëtimeve Elektronike të Zelandës së Re (NZeTA). Aplikimi juaj për Visa të Zelandës së Re (NZeTA ose Autoriteti i Udhëtimeve Elektronike të Zelandës së Re) mund të zgjasë deri në 72 orë për vlerësimin dhe lëshimin e Visa për ju me email.

 • Për të hyrë në Zelandën e Re ose me një Visa të Zelandës së Re ose me Autoritetin e Udhëtimeve Elektronike të Zelandës së Re (NZeTA) duhet të keni një biletë kthimi, ose një kalim në një objektiv tjetër që ju lejohet të futni.
 • Ju mund të keni nevojë për një Visa të Zelandës së Re ose Autoritetin e Udhëtimeve Elektronike të Zelandës së Re (NZeTA) edhe nëse posedoni vizë ose autorizim ose miratim tjetër i udhëtimit për të hyrë në Zelandën e Re në të kaluarën.
 • Visa e Zelandës së Re ose Autoriteti i Udhëtimeve Elektronike të Zelandës së Re (NZeTA) lejon Imigracionin në Zelandën e Re të bëjë shfaqja e udhëtarëve para kohe të lëvizjes. Kjo nënkupton që ju nuk do të lejoheni të hipni në aeroplanin tuaj pa regjistrat e nevojshëm legjitim të udhëtimit, dmth. Autoriteti i Udhëtimeve Elektronike të Zelandës së Re (NZeTA)
 • NZeTA është e vlefshme për 2 vjet dhe mund të përdoret për të hyrë në Zelandën e Re shumë herë.
 • ju do të kërkojë një vizë të Zelandës së Re ose Autoriteti i Udhëtimeve Elektronike të Zelandës së Re (NZeTA), pavarësisht nëse po udhëtoni në Zelandën e Re në destinacionin tuaj përfundimtar.

Mbrojtja Globale e Vizitorëve dhe Taksa e Turizmit

La  Autoriteti i Emigracionit i Zelandës së Re keni vendosur të vendosni tarifë për tuajin Aplikimi për Viza i Zelandës së Re i quajtur Taksa Ndërkombëtare e Konservimit të Vizitorëve dhe Turizmit (IVL).

IVL është për çdo individ dhe është i përgatitur dhe i pagueshëm kur aplikoni për Visa tuaj ose për një Visa të Zelandës së Re ose për Autoritetin e Udhëtimeve Elektronike të Zelandës së Re (NZeTA). Ju nuk do të tarifoheni për IVL në rast se po shkoni në një vizë të Zelandës së Re, Australisë ose Ishullit Paqësor (duke ndaluar Noumea dhe Tahiti).

Çfarë është viza turistike e Zelandës së Re?

La Viza Turistike e Zelandës së Re (Autoriteti i Udhëtimit Elektronik NZ) është një heqje e vizave elektronike që jep mundësinë për të hyrë në shumë raste në Zelandën e Re, ose një Vizë me shumë hyrje. Nuk ka asnjë arsye bindëse për të bërë një marrëveshje ose për të paraqitur dokumente ose pasaportë në Ambasadën e Zelandës së Re ose Zyrën Konsullore të Zelandës së Re.

Cila kohëzgjatje qëndrimi lejohet në eTA të Zelandës së Re (NZeTA)?

Autoriteti Elektronik i Udhëtimit të Zelandës së Re (NZeTA) lejon një qëndrim maksimal prej 90 ditësh për hyrje dhe është i vlefshëm deri në 2 vjet. ETA e Zelandës së Re është një leje hyrje e shumëfishtë.

Qytetarët britanikë mund të qëndrojnë deri në 180 ditë për vizitë.

Kujtohuni që të gjitha vizitat janë të kufizuara me kujdes për qëllime biznesi ose turistike, kjo nënkupton që NUK mund të kërkoni punë të paguar ose punë në këtë lloj vize. Ka shumë të tjerë Llojet e Vizave të Zelandës së Re.

Cilat janë dokumentet e nevojshme për të aplikuar?

 • Pasaporta e vlefshme dhe aktuale – Duhet të jetë e vlefshme për të paktën 6 muaj nga data e nisjes në Zelandën e Re
 • An E-mail – ndërsa aplikoni në ueb, eTA juaj do të dërgohet në emailin tuaj, prandaj sigurohuni që të paraqisni një adresë të ligjshme emaili në faqen tuaj online Aplikimi për Viza i Zelandës së Re.
 • Mjetet e pagesës – Do t'ju duhet një mjet pagese në internet si një makinë me kredi dhe debit.

Cili është procesi i aplikimit për vizë në Zelandën e Re?

Të gjithë vizitorët ndërkombëtarë që duhet të shkojnë në Zelandën e Re pas datës 1 tetor 2019, u kërkohet të kenë një vizë vizitori të Zelandës së Re ose eTA të Zelandës së Re nga vendet e pranueshme. Mbajtësit e pasaportave nga vendet më parë pa viza tani duhet të aplikojnë për një eTA të Zelandës së Re. Kur jepet Autorizimi Elektronik i Udhëtimit, ai do të jetë i vlefshëm deri në 2 vjet ose deri në skadimin e pasaportës, cilado që të ndodhë më herët. Viza e Zelandës së Re do të lejojë seksione të ndryshme për qëllime biznesi dhe industrinë e udhëtimit.

Shumica e Aplikantëve mund të plotësojnë Aplikimin për Viza të Zelandës së Re (NZeTA) në dy minuta.

Procesi i Vizave të Zelandës së Re

Procesi është:

 1. Plotësoni aplikacionin për Autoritetin Elektronik të Udhëtimit në internet
 2. Bëni pagesën në internet duke përdorur sistemet e ofruara
 3. Paraqitni aplikacionin
 4. Aplikimi i suksesshëm verifikohet përmes postës elektronike

Zelanda e Re Visa Online

Aplikantëve u kërkohet të japin informacionin e mëposhtëm mbi aplikimin

 1. Emër
 2. Data e lindjes
 3. Detajet e kontaktit
 4. Biometrike
 5. Një fotografi për pasaportë

Kërkesat për vizë të Zelandës së Re

Deklaratat e mëposhtme duhet të bëhen për të parë të drejtën për të udhëtuar në Zelandën e Re

 1. Historia e dënimit penal
 2. Qëllimi i udhëtimit

Kush nuk kërkon një vizë të Zelandës së Re?

Vizitorët e mëposhtëm nuk kanë nevojë për vizën e Zelandës së Re ose ETA (Autoriteti Elektronik i Udhëtimit) i Zelandës së Re

 • Çdo banor që duhet të aplikojë për një vizë, ose që posedon tani
 • Qytetarët Australianë
 • Banorët e Zelandës së Re që përdorin një identifikim të Zelandës së Re ose banorët e Zelandës së Re që shkojnë me një vizë të panjohur e cila percepton mbajtësin e identifikimit si një banor të Zelandës së Re
 • Ekuipazhi dhe udhëtarët e një anijeje jo-lundrimi
 • Ekuipazhoni çdo transport të panjohur të mallrave
 • Anëtarët e një pushteti takimi dhe individë të grupit të lidhur
 • Banorët e huaj që shkojnë nën Traktatin Antarktik
 • Mysafirë të Qeverisë së Zelandës së Re

Sigurohuni që keni kontrolluar kualifikimi për eTA tuaj të Zelandës së Re. Nëse jeni nga një Vendi i Heqjes Visa atëherë mund të aplikoni për një eTA pavarësisht nga mënyra e udhëtimit (Ajër / Lundrim). Qytetarë të Shteteve të Bashkuara, Qytetarët kanadezë, Qytetarët gjermanëdhe Qytetarët e Mbretërisë së Bashkuar mund aplikoni në internet për eTA të Zelandës së Re. Banorët e Mbretërisë së Bashkuar mund të qëndrojnë në Zelandën e Re eTA për 6 muaj ndërsa të tjerët për 90 ditë.